Tiberiam
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tiberiam

The official forum of the Judicial Republic of Tiberiam

HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Classified Documents

Go down 
AuthorMessage
Rasvidi
Admin
Rasvidi

Classified Documents Empty
PostSubject: Classified Documents   Classified Documents EmptyWed Sep 08, 2010 5:23 pm

These documents will be published in native Saamic script.
Back to top Go down
Rasvidi
Admin
Rasvidi

Classified Documents Empty
PostSubject: Re: Classified Documents   Classified Documents EmptyWed Sep 08, 2010 8:53 pm

Операатио Катко

Тэмэн асиакирян сисэлтё он хывин луокителту я ситэ воидаан таркастелла аиноастаан хуиппутасон турваллисууден хенкилёстён я пухеенёхтая. Луватон пээсы ёутуу ваинотукси мукаан Ц-36 СЦ 2001, ц.41 рикослаин. Луватон пээсы улкомаалаистен катсотаан теко вихамиелинен вакоилуста я сотатоимиста.

Ваикка Расвиди еделлеен алуееллинен сотилааллинен воима, махдоллисуус хорюттаа йэрэстелмээ улкомаистен текийёиден ваикутуксиа еи воида сулкеа поис. Еритыисести кумоукселлинен ваатии тоимиа халлитуксен хорюттаа виераан валтион тапауксесса, еттэ валтио таи сен ёхдолла ухата вакаутта я хегемониа Расвиди. Тэссэ асиакирясса мээрителлээн тоимет пархаиллаан тотеутеттавиа халлитус саавуттамисекси, я се сисэлтээ тиедот осуускуннат я техтэвэнсэ тавоиттеита.

Тоиминта саа тэллэ хеткеллэ рахоитуста какси милярдиа доллариа Цоммиссариат тиетоя. Ноин колмекымментэ просенттиа кэытетээн коулуттаа уусиа осуускуннат я парантаа таитоя вакиинтунеиден тоимиёиден пуолеен. Вииситоиста просенттиа кэытетээн варустаа осуускуннат асианмукаисет асеита я муита вэлттэмэттёмыыстарвиккеита. Лопут куусикымментэвииси просенттиа кэытетээн вээристээ махдоллиста турваллисууден я вакоилун вуодот секэ ыллэпитээ салассапитовелволлисуутта оперативес. Тэхэн меннессэ еи оперативес тэытыныт суориттаа техтэвэнсэ тавоиттеиден еикэ ыксикээн оле пыыдетты суориттаессаан техтэвиээн.

Осуускуннат лэхететээн кансакунтиен я алуеиден хуолта тарккаилла тоиминтаа я антаа тиетоа махдоллисен ухан вихоллисен йэрэстелмэ вои аихеуттаа. Не солуттаа ери тасоилта, ёсса он вэхинтээн ыкси едустая тыёскентелее ылэреунасса. Коркеампи осуускуннат оват операатион тавоиттеена суориттаа телоитуксиа онгелман лукуэн сисэллэ виераан валтион я алемман тасон осуускуннат техдэ вээрээ я хэириёт кампанят тарвиттаесса. Каикки осуускуннат оват варустетту лыхытваикуттеинен сянидиа таблеттиен тапауксесса вангита таи ванкеутеен.

Сеураават луеттелот кансат хуолта меркиттэвиэ лукуя кункин маан я ними оперативес секэ нииден оператиивисеста тасоста.

Лииттотасаваллан Грацеалона
  • Пидетээн де юре лииттолаинен Расвиди
  • Анды Царлтон он валтионпээмиес
  • Несса Аамодт он оператиивинен мээрэтты Анды Царлтон
Оикеуделлисен тасавалта НХ нелйэсатааыкси
  • Пидетээн неутраали махдоллисести вихамиелинен
  • Натхан Дераб он валтионпээмиес
  • Еинарр Ларсен оператиивинен осоитетаан луода епэвакаутта ёпа вихамиелисести
Роистоя я Серилая
  • Пидетээн неутраали, раухаллинен
  • Ромелан Шимента-Зелутха он валтионпээмиес
  • Брокк Ерицксон он алхаинен оператиивинен